h1

Kontakt oss

Om du sitter inne med informasjon om ingredienser i produkter som er halal eller haram, restauranter og spisesteder som er halal eller haram, eller annet som du vet, så send inn dette til oss slik at det kan deles med så mange muslimer som mulig.

Eller har du kanskje andre spørsmål, produkter / ingredienser / e-nummere som du ønsker å vite er halal eller haram, vær vennligst og ta kontakt med oss så finner vi det ut for deg, Insha’Allah.

mail til halalharamguide@live.no

JezakAllah til alle som bidrar.

halalharamguide

45 kommentarer

  1. hei

    jeg lurte på om hvordan kan det ikke være haram når det er bitte små mengder alkohol i brus?


    • Les dette, særlig siste avsnitt om alkohol prosent i matvarer.
      Dette er en fatwa kopiert fra IslamOnline.com.

      WallahuAlam.

      halalharamguide


  2. Assalam u alaikum,
    I got Eldorado-butter deig from Sweden,but it contains the number E-471.Can you please find out if it is halal,and if it can be consumed by muslims.Thank you,


    • Wa Aleykum Salaam,

      Axfood Sweden AB has confirmed that emulsifier e471 is of vegetable origin. Eldorado puff pastry (smördeg/butterdeig) is made with vegetable margarine and does not contain any animal ingredients and can be consumed by Muslims.

      WallahuAlam

      halalharamguide


  3. Assalam u alaikum,
    Are the butter deigs from the company findus,halal or haram?
    And secondly,all the products from the bakers company,bollers,breads or cakes,if they have the numbers E471,E621 or E331,then does it mean they can be consumed or not?
    I have heard that the ready made marzipan cakes have some E ingredient in them,what company marzipan cakes are consumable by muslims?
    Another thing I have heard recently is that E471 is not haram,is it?


    • Wa Aleykum Salaam,

      I am not sure about Findus butterdeig. I asked them once, but they did not reply, I will contact them again, Insha’Allah.
      Yes, all these numbers are of vegetable origin if the products are from Bakers or Goman and can be consumed by Muslims.
      Coop Goman marzipan cakes can be consumed.
      About e471, it has never been haram. Emulsifier e471 can both be haram and halal, depending on the source of origin. If the
      emulsifier e471 has vegetable or syntethic origin, it will be halal and if e471 has animal origin, it will be haram. A lot of producers
      mention what kind of source the emulsifier has in the ingredienslist, but many times it is not mentioned. Therefore, it is important
      to ask the producers what source of origin the emulsifier e471 has in the specific product(s). I do not know if you can read norwegian,
      but I have translated the article about e471 that I posted some time ago.

      «Emulsifier e471 (e472)

      Emulsifier e471 is a consistency agent used in most baked goods like cakes, bread, buns, cookies, in most dairy products like ice cream, yogurt, and various orders as chocolate spread, etc.
      You will hardly find food that does not contain the emulsifier.

      What is emulsifier e471?
      The mono-and diglycerides of fatty acids and has many «brothers» in this category, such as e472 a, b, c, d, e, f, e473, e474 and e479b. The last mentioned emulsifiers are also mono-and diglycerides of fatty acids, but produced by different compounds. The reason that the subject deals with precisely e471 is because it is the most widely used emulsifier followed by e472, which also are found in various foods.
      Many believe that the emulsifier e471 is haram, But that is not the case. Emulsifier e471 can both be of animal or vegetable origin. You can actually be surprised by how many food products actually contain emulsifier e471 og vegetable origin when you contact the various manufacturers.

      It is of course not easy when it is not stated in the ingredient list whether the emulsifier is of vegetable or animal origin. Some manufacturers states if it is vegetable emulsifier e471 on the product, but there are chances for that it is not stated. Therefore, it is important to be aware of food products that contain emulsifier e471 and not consume them if you are unsure whether it is of vegetable or animal source/origin«.

      WallahuAlam

      halalharamguide


  4. Assalmu alaykum.
    Jeg lurte på om de ferdig lagde pizzabunnene er halal?
    Da jeg leste at de inneholder alkohol?

    Jezakkallahu khayr.


    • Wa Aleykum Salaam,

      Tine NÅ pizzabunner og paibunner er halal. De inneholder ingen animalske ingredienser (bare egg).
      Tine kunne også fortelle at ethylalkoholen i NÅ bunnene fordamper under steking og utgjør dermed 0% alkohol og kan konsumeres av muslimer.

      WallahuAlam

      halalharamguide


  5. As salamy alaykum.

    Jeg har hørt at krydderblandingen »vegeta» ikke er halal. Stemmer dette?


  6. assalam u alaikum,
    i have written to you before also on this matter but i havent heard from you.Is fanta halal,because it contains the numbers E331.


  7. Aoa,
    The wheat for the breads in norway,is grown in fertilizers of pig dung(shit),then how can it be halal?Please discuss.


  8. Salam.
    Er soyalecitin halal, i sjokoladen f.eks.? Jeg lurte på om også de domino barne jogurtene for småbarn er halal? da de inneholder løpe?

    Salam
    Aida


  9. hei.
    jeg fikk høre av en vennine at det er kjøtt i pommefritsen på mcdonalds.
    kan du finne ut om det er sant?


    • Hei

      Hvordan kan det være mulig at pommes frites inneholder kjøtt?
      Pommes frites består av poteter og vi har vært i kontakt med
      Mc Donalds. De kunne opplyse at pommes frites blir fritert i egen olje.

      Husk at det er en del propaganda som er ute og går.

      WallahuAlam

      halalharamguide


  10. hei

    takk for svar, det var det jeg sa til hun, jeg tror hun mente at det friteres i samme olje som alt annet🙂 men jeg skjønner. takk

    Super blogg😀


  11. salam o alaikum!
    lurte på om dere kan kjekke om det er halal løpe i NORVEGIA gul ost? vi har kjøpt en men så så vi at det sto at løpe kunne være haram. Når vi så på inrediensene og så at det sto at det var løpe i osten ble vi usikkre på om vi kunne spise den.
    takk for svar!


    • Wa Aleykum Selaam,

      Vi beklager så mye for sent svar, men håper det likevel vil være til hjelp. Norvegia inneholder løpe fra ku og de fire lovskolene har ulikt syn på om løpe fra ikke-halal slaktede dyr er halal eller haram. For eksempel er løpe halal i følge Hanafi lovskolen så lenge det ikke kommer fra svin/gris, mens andre lovskoler mener løpen må komme fra et halal-slaktet dyr. Vi kan på ingen måte si oss autorisert til å kunne si om løpe er halal eller haram. Dette må du spørre en imam eller Alim om.

      WallahuAlam,

      halalharamguide


  12. hei er det vegitarisk eller animalsk løpe i norvegia osten?


    • Hei,

      Det er animalsk løpe fra ku i Norvegia. Synnøve Finden bruker vegetabilsk løpe i sine oster.

      WallahuAlam,

      halalharamguide


  13. Hei!
    Jeg lurte på om e452 og e339 som er i en type ost som mange kjøper fra sverige. Den heter »kiri» og de tallen er også i en annen type ost som heter »Puck». De ostene kjøper de fleste muslimene som bor i norge, men de kjøper vi fra sverige. Så er de fra planter, eller fra dyr?
    Pga. vi har lest at disse tallene er »mushboh». Vi er ikke sikre enno om de er fra planet eller dyr. Håper jeg får svar så fort som mulig🙂


    • Hei,

      Beklager for sent svar. Vi skal ta kontakt med produsentene og kommer med tilbakemelding,
      Insha’Allah.

      halalharamguide


  14. Hei

    jeg lurer på om spansk gryterett fra toro er haram? Den har kjøttekstrakt i seg


    • Hei,

      Den er haram (kjøttekstrakt kommer fra et dyr slaktet på haram måte).

      WallahuAlam,

      halalharamguide


  15. syns det du gjør er utrolig viktig..setter veldig pris på at du bruker tiden til å gjøre det enklere å spise halal. Tusen takk for jobben du gjør:)


    • JezakAllah! Vil bare si at det er mange søstre og brødre som også har bidratt med informasjon.
      Må Allah velsigne oss alle!

      halalharamguide


  16. Assalam u aleykum,pølser/kjøttpålegg,nugetse.o.l.(av kylling,,kjøtt) fra sverige(svinesund) det står halal og er fra forkjellige merker f.eksempel EL MAHA,AL HALAL,AL HUDA o.l.er halal. wasalam


  17. Salam. Jeg er fra Danmark så håber ikke det gør noget at jeg skriver på dansk.
    Jeg har købt marabou apelsin krokant fra sverige og i den står der bag på emulgator E471 jeg skulle spørge om det er haram eller halal det som marabou laver ?


    • Wa Aleykum Selaam,

      Nei det går helt fint! Marabou kan opplyse at alle e-nummer i deres sjokolader er av vegetabilsk opprinnelse, så derfor vil den være halal.
      Men Apelsin Krokant inneholder vasslepulver (mysepulver). Du kan lese mer om dette her.

      WallahuAlam,

      halalharamguide


  18. Hei, jeg har ett spørsmål angående slankepillene Frenzy, er de halal?


    • Hei,

      Frenzy slankepiller inneholder gelatin fra storfe (selve kapselen) og er derfor haram.

      WallahuAlam,

      halalharamguide


  19. Assalaamu ‘aleykum. Jeg lurte på om brus med appelsinsmak first price er halal? Jazakallah khayr.


    • Wa Aleykum Selaam,

      Det hadde vært veldig fint om du kunne fortelle hvilken ingredienser brusen inneholder?

      halalharamguide


      • Den inneholder blant annet: (E330) antioksidant (E 300, E 304, 306( inneholderbl.a soya)), fargestoff (E106a, E 106 e). konserveringsmiddel (E202, E211) og stabilisator(E 410, E 414, E 445)


  20. salam aleikum

    jeg lurte på om du kunne finne ut om Sørlandschips den med grønne pose er halal`??? pliiiz


    • Wa Aleykum Selaam,

      Hvis du kan skrive ned ingrediensene vil det være lettere, men vi kan kontakte Maarud.

      Insha’Allah

      halalharamguide


  21. Hei, jeg lurte på om det er halal å spise/ ta Omega-3 kappsler eller andre fiske kappsler? er gelatinet der fra svin? og er all slags gelatin haram?


    • Hei,

      Omega-3 kapsler eller andre kapsler ol. som inneholder gelatin fra svin eller ku er haram (all gelatin som kommer fra ikke-halal skaltet dyr er haram(. Fiskegelatin er halal. Det finnes mange forskjellige vegetabilske alternativer for de aller fleste tabletter og tilskudd. Spør helsekostbutikken om vegetabilske kapsler.

      Foreksempel er Complete Omega-3 med antioksidanter vegetabilske kapsler. Også Solgar har egen vegetar serie og kan fåes kjøpt i helsekost butikker i Nordby Shopping Center i Sverige (du kan høre med norske helsekost butikker).

      WallahuAlam,

      halalharamguide


  22. Hei,

    Vanlig Soft is fra Diplom (også royal) er halal eller ikke?


  23. Salam aleikom

    Jeg har spørsmål angående ost produsert av Tine. Som jeg har forstått ut fra det dere skrev om Synnøve ost kan man spise det eller ikke`? Og hva med norvegia? Jeg fikk høre at løpe i osten er av svin stemmer det? Kunne jeg få en kort forklaring av hvilke oster som er tillatt for oss å spise? Jazakom allah khayran


  24. Har ni tvångstankar om halal och haram? Inget är längre haram att äta, ni tolkar islam som kristna fanatiker tolkar gamla testamentet! Ni lever i väst nu – år 2012. Lämna era tvångstankar bakom er och sluta peta bort röda godisar i Malacos godispåsar… ät vad som bjuds och var glad att du lever! Ni behöver se psykologer – akut.


    • Islam gjaldt for ca 1400 år siden og de samme regler gjelder i dag – i år 2012. Og de samme reglene vil gjelde til Dommedagen. Dette handler ikke om tvangstanker, men å adlyde vår Skaper.
      Kroppen vår vokser og formes av hva vi spiser, og dette påvirker helheten og personligheten og våre gjerninger. Derfor er det spesielt viktig å passe på at det vi forer oss med er i henhold til de Islamske reglene. Dette gjelder for øvrig ikke kun mat, men også det å tjene riktig, ikke ta/gi renter osv. siden det er penger vi kjøper mat med. Hva angår tvangstanker: Hva med vegetarianere og veganere? Hva med jøder? Hva med de som er opptatt av en spesiell type kost/diett (lavkarbo)? Hva med de som deler opp kosten i JA og NEI mat?

      Elin, det at vi tar ut de røde bitene av Malaco posen eller velger å ikke spise noe burde ikke være til skade for noen🙂

      WallahuAlam


  25. Dessutom blir inte vegetarisk mat automatiskt halal – det är fortfarande ingen som läst bön över maten vid tillverkning!


  26. hei er rema 1000 sine egne produkter halal ? som feks tortilla


    • As Selaam Aleykum,

      Det er vi usikker på. Skal kontakte REMA 1000 og finne ut av det, InshaAllah.



Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: