h1

About


As Selaam Aleykum, søstre og brødre i Islam!


Jeg starter denne bloggen for å gjøre det lettere for alle Muslimer som velger å være bevisste på hva de putter i deres munn. Et ordtak sier «Du blir hva du spiser«, og det er nettopp derfor veldig viktig at vi Muslimer får i oss mat som er Halal, dvs. tillat. Profeten Muhammad (fred være med ham) sa: «A body that has been nourished by the unlawful will not enter Paradise«.
Jeg vet selv hvor vanskelig det er å måtte stå i en butikk og være i en usikker situasjon hvor man ikke vet om man skal kjøpe noe eller ikke kjøpe noe som inneholder foreksempel e471.
Og det er ikke lett å ringe eller maile hver eneste produsent for å finne ut om «det» og «det» nummeret er av vegetabilisk eller animalsk opprinnelse for hver bidige produkt.
I denne bloggen skal jeg derfor samle sammen alt informarsjon jeg selv har (tlf + mail), og det som befinner seg på nettet om dagligvarer, matvarer, søtsaker, osv. slik at det vil bli enklere for Muslimer, da spesielt
Muslimer i Norge, å leve Halal. Det er i grunn også dumt å sitte med informasjon om noe som ikke er (tillat) Halal for seg selv. Jo flere som vet jo bedre er det. Og alle vi må huske å spre den kunnskap vi har om Islam til våre Muslimske søstre og brødre slik at alle får nytte av det. Husk at det er ajer (belønning) i dette også.

Jeg kommer Insha’Allah til å ringe / maile produsenter om de produkter det er tvil om og vil da prøve å oppdatere jevnlig med informasjon om hva som er Halal og hva som er Haram.
Husk at det er veldig nyttig å spørre produsentene om hvilket opprinnelse de forskjellige e-stoffene har i deres produkter, da det i overraskende mange matvarer benyttes e-stoffer av vegetabilisk opprinnelse.

Jeg håper så mange som mulig Muslimer vil få utbytte av denne bloggen.

May Allah velsigne oss alle.

Jezak’Allah,

halalharamguide

Reklamer

4 kommentarer

 1. MashAllah denne bloggen gjør hverdagen min mye lettere. Tviler jeg på noe, kikker jeg i dette nettstedet med en gang. JazakAllah khair. Stå på med denne jobben, vi trenger det!!!


  • JezakAllah for gode tilbakemeldinger! Vi prøver vårt beste med å kunne gjøre det lettere for våre muslimske brødre og søstre ved å gi korrekte opplysninger og informasjon om hva som er halal og hva som er haram, men vi er på ingen måte perfekte. Skal det derfor likevel være feilinformasjon på denne siden, ber vi om tilgivelse fra Allah.
   Allah vet best!

   halalharamguide


 2. Salaam!

  Jeg lurte på hvem som er bak dette? Lærde, ulama? Hva er metoden deres?


  • Wa Aleykum Selaam,

   Vi er verken lærde eller kvalifiserte imamer osv. Vi er muslimer som deg som vil konsumere halal mat, drikke og annet (Insha’Allah) og tar ofte kontakt med produsenter for å avklare om visse ingredienser er av vegetabilsk eller animalsk opprinnelse. Vi tenkte det ville være nyttig å dele den informasjonen vi får med alle muslimer slik at så mange som mulig kan benytte seg av den (for hva er vel nytten av å ha informasjon for oss selv om noe og ikke dele dette med andre som trenger den?). Dette vil gjøre det lettvint for muslimer i Skandinavia, og slik slipper også hvert enkelt person å ta kontakt med produsentene
   Som sagt er vi overhodet ikke kvalifiserte, men tar utgangspunkt i regler (e-lister, e-numre osv) om hva som er tillat og ikke tillat i Islam. Vi kan ikke gi 100 % garanti, men prøver vårt beste med å gi korrekt informasjon. Må Allah tilgi oss om det likevel skal være feilinformasjon eller annet som ikke stemmer.

   Og Allah vet best!

   halalharamguideLegg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: