h1

Vanillin

mai 28, 2009

TEMA:

Vanillin

Hva er vanillin?
Vanillin, metylvanillin, eller 4-hydroksi-3-metoksybenzaldehyd, er en kjemisk forbindelse med formel C8H8O3. Det er hovedkomponenten i naturlig vanilje. Syntetisk vanillin anvendes som smaktilsetting og kalles kunstig vanilje eller vaniljesmak. Vaniljesukker er tilsatt vanillin. Metylvanillin sammen med etylvanillin blir anvendt som smakstilsetting i matvarer for å gi vaniljesmak. Etylvarianten er dyrere, men har noe kraftigere smak. Naturlig vaniljeekstrakt er en blanding av mange hundre forskjellige komponenter i tillegg til vanilin. På grunn av begrenset tilgang og høyere pris på ekte vanilje er det syntetisk fremstilt vanillin som anvendes mest i industriell produksjon (Wikipedia).

En leser stilte spørsmålet om (ethyl) vanillin som blir brukt i sjokolader er Halal for en stund siden. Jeg beklager for et sent svar.
Det er vanlig å anvende både vanillin og ethyl vanillin i de aller fleste sjokolader og is. Spørsmålet er da om den vanillin som anvendes er alkoholbasert eller syntetisk. De fleste typer sjokolader og is inneholder faktisk syntetisk vanillin som er alkoholfri og kan dermed konsumeres av muslimer. Men det er alltid best å være på den sikre siden, så da skal både Freia, Diplom-is og Hennig-Olsen kontaktes slik at vi er 100% sikker.

WallahuAlim.

halalharamguide

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: