h1

Syntetisk, alkoholfri (ethyl) vanillin i Freia sjokolader

mai 28, 2009

Freia bruker syntetisk vanillin i deres sjokolader, fremstilt fra guaiacol og lignin. Ethyl vanillin er alkoholfri.

Svar fra Kraftfoods Norge, Freia:

Naturlig vanillin er en av bestanddelene i vanilje, som framstilles fra en orkide-plante.
Da naturlig vanillin kun finnes i begrenset omfang, brukes for det meste syntetisk vanillin i matvareproduksjon, deriblant sjokoladeproduksjon.
Syntetisk vanillin lages hovedsaklig fra enten guaiacol eller lignin. Guaiacol er et petrokjemisk produkt. Lignin er en bestanddel i tre og er et biprodukt fra fremstilling av kjemiske papirmasser, da spesielt sulfittprosessen.
Man bruker også ethylvanillin, hvilket har kraftigere smak. Ethylvanillin inneholder ikke alkohol.

Med vennlig hilsen

Sissel D.

WallahuAlim.

halalharamguide

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: