h1

Emulgator e471

mai 27, 2009

TEMA:

Emulgator e471 (e472)
 
Emulgator e471 er et konsistensmiddel som anvendes i de fleste bakevarer som kaker, brød, gjærbakst, kjeks, i de fleste meieriprodukter som is, yoghurt, og i diverse pålegg som sjokoladepålegg, osv.
Man finner sjelden en matvare som ikke inneholder denne emulgatoren.

Hva er emulgator e471?
Det er Mono- og diglyserider av fettsyrer og har mange «søsken» i denne kategorien, som e472 a,b,c,d,e,f, e473, e474 og e479b. De sistnevnte emulgatorene er også mono- og diglyserider av fettsyrer, men utvinnes av ulike blandinger. Grunnen til at temaet omhandler nettopp e471 er fordi det er den mest brukte emulgatoren etterfulgt av e472 som også er å finne i diverse matvarer.
Mange tror at emulgator e471 er Haram. Men det er ikke tilfellet. Emulgator e471 kan både være av animalsk eller vegetabilsk opprinnelse. Man blir faktisk overrasket over hvor mange matvarer som egentlig inneholder vegetabilsk emulgator e471 når en tar kontakt med de forskjellige produsentene.

Det er så klart ikke lett når det ikke er oppgitt i ingredienslisten om emulgatoren er vegetabilsk eller animalsk. Noen produsenter opplyser i ingredienser dersom det er vegetabilsk emulgator e471, men sjansen er stor for at det ikke er oppgitt. Derfor er det viktig å være obs på matvarer som inneholder emulgator e471 og ikke konsumere disse dersom du er usikker på om den er vegetabilsk eller animalsk.

Halalharamguide vil prøve å ta kontakt med flest mulig produsenter for å gjøre det lettere for muslimer i Norge å konsumere matvarer.
Er det noen som sitter med opplysninger om Halal og Haram matvarer, restauranter, og det som er, så vær vennlig å sende oss opplysninger på halalharamguide@live.no slik at det kan deles med alle våre muslimske søstre og brødre. Må Allah gi dere belønning for det. amen.

WallahuAlim.

halalharamguide

20 kommentarer

  1. er Rett i koppen® Hjemmelaget varm sjokolade inneholder e471 der vegetabisk eller svin?


    • Rett i koppen sjokolade inneholder vegetabilsk emulgator. Den er godkjent som både lakto-vegetarisk og lakto-ovo vegetarisk diett (ingen av disse spiser kjøtt, fisk eller fugl). Dette gjelder alle typer Rett i koppen sjokolade drikker.

      WallahuAlam.

      halalharamguide


  2. alslam alaikom oe rahmet Allah oe brkath. ka dere væer så snille å sende meg det haram stikke ord i mat varer jeg er religiøs og vi ikke ha noe med haram og gjøre. med venlig hilsen om Mohamed


  3. er det vegetabilsk eller animalsk fett i f.eks skolebrød, simpsons-brød, kneip-brød, kakebunn ?


    • Det kommer helt an på hvilken produsent det gjelder siden alle produsenter bruker forskjellige ingredienser. For eksempel inneholder FirstPrice brød, Pågen, Bakers bakevarer, Gomans bakevarer vegetabilske emulgatorer og inneholder IKKE animalsk fett. For mer informasjon, se bakevarer.

      WallahuAlam,

      halalharamguide


  4. hei, er piano rislunsj jordbær er halal, den har også E471. men jeg vet ikke er det vegetabilsk eller animalsk?


    • Hei,

      Piano Rislunsj Jordbær er halal. Den inneholder emulgator e472b som blir fremstilt av planteråstoff (vegetabilsk).

      WallahuAlam,

      halalharamguide


  5. hei
    korvbrøds bagarn hamburgerbrød fra sverige
    er det halal=??


    • Hei,

      Ja det er halal. Läntmannen (Korvbrödsbagarn) bruker ingen ingredienser med animalsk opprinnelse i sine produkter.

      WallahuAlam,

      halalharamguide


  6. Er hvetmel boller som innholder 8 stk halal eller haram

    er skolebrød halal eller haram


    • Gulost fra Tine Norvegia inneholder løpe fra ku og det er delte meninger om løpe fra ikke-halal slaktet dyr er tillat eller ikke. I følge Hanafi lovskolen er løpe fra ikke-halal dyr tillat så lenge det ikke kommer fra svin/gris. I motsetning mener andre lovskoler det motsatte. Dette er en avgjørelse du selv må ta, og gjerne undersøke rundt dette først, hør med imamer ol.
      Men når det finnes halal gulost med vegetabilsk løpe som Synnøve Finden gulost er det sikrest å holde seg til disse.

      WallahuAlam,

      halalharamguide


    • Hveteboller og skolebrød fra Bakers og Goman er halal.

      WallahuAlam,

      halalharamguide


  7. Er norwegia ost haram ?


  8. Lurte på om emulgator i hyttinge hamburger brød er Halal? Hvorfor skriver ikke producentene veg. emulg.?
    De ville fått mer kunder.


    • Hatting bruker vegetabilske emulgatorer (halal) basert på raps- og/eller palmeolje i sine hamburger og pølsebrød. Dette gjelder både Chicago hamburgerbrød og Chicago pølsebrød, Lille høvding hamburgerbrød og Lille høvding pølsebrød.

      Du kan konsumere disse hamburger- og pølsebrødene.

      Du har et poeng der og en slik ordning vil vel kanskje bli tilgjengelig i fremtiden, Insha’Allah.

      WallahuAlam

      halalharamguide


  9. Hei. Lurer på om smørdeigen fra findus/ eldorado/TC brød inneholder svin?


    • As Selaam Aleykum,

      Eldorado sin smørdeig er halal. Skal kontakte Findus of TC Brød vedrørende dette.

      WallahuAlam


  10. rett i koppen potet med kjøtt og gressløk – halal?


    • Den inneholder storfekjøtt og er derfor haram.

      WallahuAlam


  11. Hi er riskrem med ekte fløte er det hallal eller Haram fordi det står emuglatur.takk



Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: