h1

Bislett Kebab House

april 13, 2009

En leser har sendt inn informasjon om Bislett Kebab House, Oslo, JezakAllah:

De anvender verken skinke, bacon eller pepperoni på pizzaene deres eller andre produkter i butikken

Selger kun Halal kylling (har dokumentasjon fra leverandør/fabrikant, kontrollerer ikke selv, men stoler på levarandør. WallahuAlim)

Kebabkjøtt, biff og kjøttdeig er IKKE Halal

Som Pizzaost bruker de Synnøve av typen Lagret Gulost / Mozzana som inneholder løpe

Bruker samme pizzaskjærer på alle pizzaer


Bislett Kebab House har kun Halal kylling. Alt det andre blir dermed Haram. Hvordan kyllingen blir slaktet har de ingen kontroll over, men har valgt å stole på leverandøren. WallahuAlim.
Pizzaosten inneholder løpe. Om løpe er Halal eller Haram, er det uenigheter om i de forskjellige lov-skolene (WallahuAlim). Hva slags løpe (ku/kalv/svin) Synnøve anvender vet vi ikke, men vi vil ta kontakt med dem så snart som mulig, Insha’Allah.
De ser ikke på det som et problem å bruke samme pizzaskjærer på alle pizzaer siden de ikke bruker svin/gris, men man må huske på at de skjærer pizzaer som har haram kjøtt og at det dermed ikke blir riktig.

Her er original mailen fra Bislett Kebab House:

«Hei. Først og fremst takk for din henvendelse, og har full forståelse for at dette er viktig å få avklart for deg. Jeg vil starte med å nevne at vi har hverken skinke, bacon eller pepperoni på våre pizzaer eller noen som helst andre produkter i våre butikker. Avkjøttyper så selger vi kun kylling (halal), kebabkjøtt (blanding av okse/lammekjøtt), biff og kjøttdeig. Her er det som nevnt kun kylling som er halal, de øvrige produktene er ikke halal. Når det gjelder kyllingen så har vi dokumentasjon fra fabrikanten/leverandøren vår at den er blitt slaktet etter en halal metode. Vi selv vel og bemerke hverken slakter den, eller kontrollerer slaktingen. Men vi stoler på våre samarbeidspartnere at når de har gitt oss en dokumentasjonså blir det utført også på samme måte. Når det gjelder pizzaost så bruker vi Synnøves Lagret Gulost/Mozzana som inneholder følgende ingredienser: Melk, vegetabilsk olje, potetmel, salt,løpe, konserveringsmiddel(E251), surhetsregulerende middel (E509),syrekultur og fargestoff (E160a). Pizzaskjærer bruker vi samme mellom pizzaene, og vi anser det ikke som noe problem siden vi ikke har noen “skinke/grise-produkter”. Takk og håper at dette besvarte noen av spørsmålene som du lurte på.
 
Mvh Mobashir A. Informasjonsansvarlig Bislett Kebab House».

WallahuAlim.

halalharamguide

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: