h1

Gelatin i Hennig-Olsens Sørlandsis

september 18, 2008

Det er sikkert mange is som inneholder gelatin og / eller emulgatorer av animalske opprinnelser. Dette med gelatin i Sørlandsis er viktig å opplyse fordi Hennig-Olsen ikke anvendte gelatin i Sørlandsis tidligere.

Det gjelder:

– Sørlandsis Pistasj: gelatin
– Sørlandsis Tricolor: gelatin + e120 (karmin)

Andre Hennig-Olsen is som inneholder gelatin:

Riskrem
Dyreparkisen multipack
Karamellpudding
Mousse-produkter
Sommerisen
Div. andre sorbeter

Link: http://www.hennig-olsen.no/artikkel.aspx?m=19

Siden opplyser også at gelatinen i deres is nærmere bestemt har opprinnelse av svin.

WallahuAlim.

halalharamguide

4 kommentarer

  1. jeg ringte inn til henning olsen is, de sa at gelatinen som er brukes i Sørlandsis Pistasj er av okse. Kan dette stemme?


    • Ja, det kan nok stemme som de sier. Jeg brukte info. som lå på siden deres, men det er ikke sikkert det gjelder for Sørlandsisen.
      Uansett om de bruker svine eller okse gelatin, så er det haram for muslimer å spise is eller andre matvarer som inneholder gelatin.

      WallahuAlim.

      halalharamguide


  2. pga. ikke halal slakting?


  3. Aoa,
    Diplom is-Ekte fløteiskrem,which contains 3 flavours,vanilla,chocolate and strawberry,contains Karmin.So does that mean that karmin must be in the strawberry flavour and hence we should stop consuming the strawberry flavour?



Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: